Met plezier werken in de drogisterij

“Bij ons in de drogisterij is het stevig aanpoten. Omdat we gaan voor een zo goed mogelijk resultaat is het werk niet zonder werkdruk. Werkdruk is niet per se een belemmering, als het maar geen afbreuk doet aan de veiligheid en gezondheid. Het is daarom belangrijk dat we goed met die werkdruk omgaan. Zodat we met veel plezier en energie aan het werk blijven.” Dat zegt leidinggevende Henk over de werkdruk in zijn drogisterij.

Wat zou je kunnen doen om ’t plezier in je werk te vergroten? En ongezonde werkdruk te verlagen? Zodat je je prettiger voelt en je meer werk kunt verzetten? Een gezonde werkdruk, is dat mogelijk?

In ‘Met plezier werken in de drogisterij’ kun je oplossingen vinden om de werkdruk te verminderen en het werkplezier te vergroten. Maatregelen die veel effect hebben in een drogisterij. Wat zit er voor jou bij?

Energiebalans

 

Energiegevers geven werkplezier. Energievreters geven een gevoel van werkdruk. Als energiegevers en energievreters in balans zijn, heb je een plezierig werkleven. Is de balans flink positief, dan heb je nog meer werkplezier.

Meer weten over werkdruk…

Werkdruk, wat is dat nou eigenlijk? Als je je werk niet kan doen zoals het moet, ervaar je werkdruk. Dat komt iedere dag wel eens voor. Bijvoorbeeld als de winkel vol staat met veel vragende klanten. Op zich niets mis mee.

Het wordt pas lastig als je vaak je werk niet kunt doen zoals het moet en je het steeds moeilijker vindt om daar mee om te gaan. Je raakt dan de balans kwijt tussen de eisen vanuit je werk (belasting) en wat je aankunt (belastbaarheid). Je belastbaarheid is onder andere afhankelijk van je kennis, ervaring en levensfase. De belastbaarheid en de belasting die medewerkers ervaren, verschilt. Hierdoor is werkdruk een subjectief begrip en zijn er geen officiële normen over wanneer werkdruk ’te hoog’ is.

Je hebt last van te hoge werkdruk, het loopt je over de voeten en je bent extra moe aan het eind van de dag. Herken je dat? Lees dan eens verder over wat jij kunt doen om dat te veranderen. En hoe je meer plezier in je werk kunt krijgen, zodat je met een positief en voldaan gevoel je dienst afsluit.