Welke risico’s kun je tegenkomen in de drogisterij?

In de drogisterij zijn er veel situaties denkbaar die kunnen leiden tot extra werkdruk, of tot een gevoel van onveiligheid.

Leidinggevende Anita noemt een paar voorbeelden. “Winkeldieven brengen extra werk met zich mee of het werk loopt vast als een medewerker zich ziek meldt en het werk herverdeeld moet worden. Of er komt iets tussen als je de artikelen uit de folder in de drogisterij aan het inruimen bent.”

Voorkomen is de beste oplossing. Ook als er geen problemen zijn met veiligheid of werkdruk kun je de maatregelen van deze site goed gebruiken.

Het is belangrijk om goed te weten wat de risico’s zijn in je winkel. De RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) is hiervoor een handig (en wettelijk verplicht) hulpmiddel. Als je nog nooit van een RI&E gehoord hebt, vraag dan bij je leidinggevende/werkgever na of er al één is gemaakt. En wie in jouw drogisterij daarvoor verantwoordelijk is.

De zelfstandige drogisterijen hebben een digitale branche-RI&E gemaakt, speciaal afgestemd op onze branche. Die kun je gratis gebruiken om de risico’s bij jou in de winkel in kaart te brengen. De grootwinkelbedrijven hebben een eigen RI&E-systeem, vaak via een eigen intranet.

'Met plezier werken in de drogisterij' is gemaakt in opdracht van de sociale partners: