Veelgestelde vragen

Wat is een arbocatalogus?

Dit is een soort oplossingenboek met tips en suggesties hoe bepaalde risico’s kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd. De website “Met plezier werken in de drogisterij” is de arbocatalogus voor de drogisterijbranche.

Wat is arbo?

Arbo is een afkorting voor arbeidsomstandigheden.

Voor wie is deze site bedoeld?

‘Met plezier werken in de drogisterij’ is bedoeld voor werknemers en leidinggevenden/werkgevers in de drogisterijbranche. Als werknemer kun je een tip of oplossingen voor een risico bespreken met je leidinggevende/werkgever. Als leidinggevende/werkgever kun je op goede ideeën worden gebracht. Dat geldt ook voor de personeelsvertegenwoordiging of de ondernemingsraad. Uiteindelijk gaat het erom dat je met plezier en in goede gezondheid werkt in de drogisterij.

Hoe kun je ermee werken?

De informatie die je vindt op deze site kun je op meerdere manieren gebruiken.

  1. Je kunt hier ideeën opdoen als je op zoek bent naar oplossingen voor risico’s die voorkomen in jouw drogisterij;
  2. Bij knelpunten over veiligheid of werkdruk kun je hiervoor oplossingen of bruikbare tips vinden;
  3. Ook als je voorlichting wilt geven of een training wilt organiseren over veiligheid en/of werkdruk, kan de informatie op deze site daarbij behulpzaam zijn;
  4. Wordt jouw winkel verbouwd of verhuizen jullie binnenkort naar een andere locatie, dan heeft dat invloed op de inrichting van de drogisterij. Gebruik de tips en suggesties op deze site bij het inrichten van de nieuwe winkel.

Vooral hopen we dat werkgevers en werknemers er veel goede ideeën opdoen om de veiligheid en het werkplezier in de drogisterij te vergroten.

'Met plezier werken in de drogisterij' is gemaakt in opdracht van de sociale partners: