Checklijst veiligheid

Hoe staat het met de veiligheid in je drogisterij? De Checklijst Veiligheid helpt je om die vraag te beantwoorden. Het is belangrijk te weten dat de lijst een hulpmiddel is. Om samen een beeld te krijgen van de veiligheid. Om daarover een goed gesprek te kunnen voeren. En zo tot gezamenlijke oplossingen te komen. De tips in de uitslag verwijzen naar oplossingen in deze arbocatalogus, zodat je snel aan de slag kunt.

Hoe kun je de lijst invullen?

Je kunt deze lijst op twee manieren invullen:

  1. Gezamenlijk, bijvoorbeeld op een werkoverleg. Je zult zien dat niet iedereen overal hetzelfde over denkt. En je leert waar je samen last van hebt.
  2. Iedere medewerker voor zich. Als je dan de resultaten afdrukt en naast elkaar legt, krijg je ook een beeld van de veiligheid. Je hebt dan een prima startpunt voor een gezamenlijk gesprek.

Wat doe je daarna?

Zorg dat je samen de resultaten bespreekt. De checklijst laat zien waar het mis is, maar in een gesprek kom je er pas achter wat er precies mis is. Je zult waarschijnlijk leren dat eenieder daar eigen beelden bij heeft. En je zult waarschijnlijk ook merken dat het gesprek zelf al helpt om de veiligheid te vergroten. En dat het helpt om met elkaar een aanpak af te spreken om iets te verbeteren.

Succes!