Afwisseling in het werk

“Het is heel goed als je je medewerkers voor uiteenlopende taken kunt inzetten. Het is praktisch als iemand meer kan dan alleen vakken vullen. Motiveer je medewerkers ook om voor meerdere taken inzetbaar te zijn. Dat is fijn voor de medewerker, maar ook fijn voor het bedrijf,” aldus leidinggevende Anita.

Afwisseling in het werk is leuk en maakt het werk minder eentonig. Bovendien is afwisselend werk uitdagender en minder belastend. En het is een voordeel dat je op meer plekken in de drogisterij inzetbaar bent.

Tips voor de medewerker

  • Verdeel zwaar werk zoveel mogelijk over de hele dag
  • Doe je steeds hetzelfde? En denk je dat het anders kan? Vraag je leidinggevende/werkgever dan naar de mogelijkheden. Vertel daarbij ook wat je het liefst zou willen.

Tips voor de leidinggevende / werkgever

  • Stimuleer afwisseling in het werk. Het werk is dan uitdagender en gezonder. Veel medewerkers geven aan behoefte te hebben aan meer afwisseling in het werk. Maar niet alle medewerkers staan te springen om afwisseling. Vraag dus altijd aan je medewerkers wat zij zelf willen.
  • Met medewerkers die meer taken aankunnen ben je flexibeler. Je medewerkers kunnen dan ook makkelijker voor elkaar inspringen.

Meer weten?

Ga eerst eens na wat de mogelijkheden en afspraken in je eigen winkel zijn over afwisseling in het werk.